top of page

ניתוח ממצאי הסקר

IMG_9936.jpg
IMG_9937.jpg
IMG_9938.jpg
IMG_9939.jpg
IMG_9940.jpg
IMG_9942.jpg
IMG_9943.jpg
IMG_9943 2.jpg
IMG_9970.jpg
IMG_9971.jpg
IMG_9972.jpg
IMG_9973.jpg
IMG_9974.jpg
IMG_9975.jpg
IMG_9976.jpg

על הסקר שלנו לפרויקט גמר בתקשורת בנושא אלימות במשפחה ענו 116 אנשים, גברים ונשים ב4 טווחי גילאים שונים ומן המחקר עולות המסקנות הבאות:

75.9% מהאנשים שענו על הסקר הן נשים ו50.9% בטווח גילאים 15-19 כלומר אנו צריכות להתמקד בהפצת הפרויקט אצל קבוצות אנשים אלו.

 

כמעט רוב האנשים שענו על הסקר-94% ידעו להגיד מהי ההגדרה לאלימות במשפחה.

31.9% מהמשיבים על הסקר לא מכירים אנשים שחוו אלימות ו19% אומרים שהם לא יודעים אם הם מכירים כלומר50.9% מהמשיבים לסקר לא מכירים אנשים שחוו אלימות במשפחה.

44.8% מהאנשים שענו על הסקר חושבים ששיעור האלימות כלפי נשים הוא 60% אלימות נפשית ו27% אלימות פיזית, דבר זה אינו נכון והשיעור נכון לשנה 2020 הוא 13% אלימות פיזית, ו-56% אלימות נפשית.

בנוסף, כאשר נשאלו כמה שנים הם חושבים שאדם שהיה אלים כלפי משפחתו צריך לשבת בכלא 46.6%  מהאנשים חושבים שצריך לשבת 20 שנה או יותר בכלא כלומר הרבה יותר שנים ממה שכתוב בחוק כיום.

 

49.1%- כחצי מהמשיבים על הסקר ענו שהם נחשפו לתופעת האלימות כלפי גברים לעומת 49.1% שלא נחשפו לתופעה זו או אינם זוכרים זאת. כלומר קיימת מודעות לנושא ולתופעה אך לא מספיק, מחצית מהמגיבים לעולם לא נחשפו בתקשורת לאלימות כלפי גברים נתון שכזה חייב להעלות לסדר היום.

54.3% אמרו שאם הן היו קורבן לאלימות הם היו מספרים לחבר או לאדם קרוב ולוו דווקא למשטרה,

48.3% אמרו שאם היו עדים לאלימות הם היו פונים לקווי סיוע כלומר, האופציה של לפנות למשטרה אינה בין האופציות הראשונות.

81.9% מהמשיבים לסקר ענו שאינם מכירים עמותות המטפלות בנושא או שאינם זוכרים שמות או בטוחים בזה שהם מכירים את העמותות העוסקות בנושא. כלומר כאשר אין חשיפה מספיקה לעמותת סיוע הקושי לצמצם אלימות בקרב המשפחה גובר , לפי תוצאות יש להעלות את המודעות לעמותות אלו. 

66.4% מהאנשים שענו על הסקר אמרו שהדרך הטובה ביותר לצמצום האלימות במשפחה היא העלאת מודעות ניתן להסיק מכך שבפרויקט שלנו אנו צריכות להתמקד בהעלאת מודעות לסדר היום.

 

97.4% ידעו שאלימות במשפחה כוללת את כל הדברים הבאים: אלימות כלכלית-שליטת הגבר על הכנסתו הוצאות האישה אלימות נפשית/רוחנית-קללות,צעקות אלימות פיזית.

44% ידעו על קיום יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים החל ב25 בנובמבר לעומת 56% שלא ידעו על קיום יום זה או לא ידעו תאריך מדויק כלומר ישנם יותר אנשים שלא יודעים על קיום יום המאבק מאשר מספר האנשים שכן ידעו, לפי נתון זה הסקנו כי לא מספיק אנשים יודעים על יום זה וכחלק מהפרויקט שלנו אנו צריכות להעלות מודעות ליום זה מכיוון שהוא יום חשוב והכרחי לצמצום אחוזי הנפגעים.

63.8%  נחשפו לאחרונה לקמפיין בנושא אלימות במשפחה ,לעומת זאת שאר המגיבים אינם נחשפו כלל או שאין זוכרים זאת משמע עמותות וקמפיינים אינם מופיעים מספיק בתקשורת וברשתות החברתיות והקמפיינים אינם נחקקים בזכרונותיהם של הצופים כך שאינם ידעו מה עושים במקרה שנחשפו לאלימות במשפחה ולאן עליהם לפנות.

41.4% מהאנשים שהגיבו על הסקר אינם בטוחים כיצד היו תורמים לעמותות הקשורות לנושא ואם בכלל, בנוסף לנתונים אלו 31.3% ענו כי הם מוכנים ללכת להתנדב בעמותה נגד אלימות במשפחה כדי לסייע במאבק.


 

מתוך הסקר כולו ניתן להסיק כי המודעות לנושא האלימות במשפחה אינה עולה מספיק בשיח היום וכן בתקשורת, אנשים אכן מודעים למהי אלימות במשפחה אך רובם אינו יודע מה עושים במצב שכזה ומיהן העמותות הפועלות בנושא ומה עושים במצבים שכאלה, כמו כן גם עלינו להעלות את הנושא של אלימות כלפי גברים לשיח היום יום כיוון שהחשיפה לכך היא מזערית לעומת הנשים שחשפו זאת בתקשורת לכן אנשים עלולים לחשוב כי אלימות במשפחה מתבצעת רק כלפי נשים אך נתון זה שקרי לחלוטין.

נניע לפעולה את צרכני התקשורת ע"י הפנייה אקטיבית לעמותות העוסקות בנושא,כמו גם לשיח היום יומי על מנת שאנשים ידעו לאן לפנות במצבים שכאלו.

עולה מתוך הסקר מסקנה חשובה- יש לגרום לאנשים לראות את סימני האזהרה תחילה לפני כניסה למערכת יחסים רעילה.

bottom of page